Posljednji pozdrav za Bogdana Kolara


Povodom smrti Bogdana Kolara, načelnika Općine Zenica u periodu od 1988. do 1990. godine, Forum građana Zenice uputio je saučešće porodici Kolar.  S tugom smo primili vijest o smrti Bogdana Kolara, istaknutog društveno – političkog radnika, bivšeg predsjednika opštine Zenica, našeg dragog prijatelja i aktiviste Foruma građana Zenice .
Bogdan Kolar će ostati upamćen kao radin, odgovoran, pošten i skroman čovjek koji je radio srcem i znanjem za Zenicu. Tokom obavljanja brojnih odgovornih funkcija bio je prepoznatljiv po pragmatičnom pristupu u rješavanju problema ekonomskog, socijalnog i infrastrukturnog razvoja Zenice. Pokojni Bogdan je bio “vječiti aktivista”. Njegov društveni angažman se nastavljao u sportskim organizacijama i drugim organizacijama civilnog društva. U svom angažovanju u Forumu građana Zenice dao je značajan doprinos u profiliranju misije Foruma na obezbjeđenju poštivanja svih ljudskih prava i sloboda i osnaživanju njegove uloge i zadataka u lokalnoj zajednici.
Iskazujemo našu veliku zahvalnost na njegovom predanom i odgovornom radu za dobrobit građana i grada Zenice. Njegov primjer treba slijediti.
Posebni ljudi žive u našim srcima i kad nisu pored nas.
U ime Foruma građana Zenice upućujem vam iskreno saučešće. Zenica, 09. maja 2020. godine.
FORUM GRAĐANA ZENICE