SJEĆANJE NA RASIMA SALČINOVIĆAS tugom smo primili vijest o smrti Rasima Salčinovića, našeg dragog prijatelja, jednog od osnivača i dugogodišnjeg člana Foruma građana Zenice. Čitav njegov životni vijek bio je posvećen poslu i druženju. Bio je poznati poduzetnik u Zenici i regiji. Pored toga značajan angažman otvarivao je i u društvenim organizacijama i udruženjma. U Forumu je obavljao i funkcije predsjednika i potpredsjednika Skupštine kao i člana Predsjedništva. Njegov životni angažman bio je usmjeren radu za dobrobit građana i grada Zenice.
Brojni posjetioci zeničke Čimburijade sa zahvalnošću će se sjećati čimbura od 1500 jaja koji je Rasim pravio i tradicionalno donirao za ovu manifestaciju. Rasim Salčinović je bio susretljiv, darežljiv i druželjubljiv čovjek. Svojim radom i djelima promovisao je Zenicu i ostaće simbol našeg grada. Nedostajat će svima nama koji vole ovaj grad.
Posebni ljudi žive u našim srcima i kad nisu pored nas. Iskazujemo našu veliku zahvalnost na njegovom predanom i odgovornom radu za dobrobit građana i grada Zenice. Njegov primjer treba slijediti.

FORUM GRAĐANA ZENICE